Signed in as:
filler@godaddy.com
Signed in as:
filler@godaddy.com
O politică de securitate corporativă reprezintă un document formal sau un set de linii directoare care subliniază abordarea unei organizații în ceea ce privește gestionarea și protejarea activelor sale, inclusiv proprietatea fizică, digitală și intelectuală. Acest document este peste toate documentele de securitate, peste standardele de securitate, procedurile de securitate și instrucțiunile privind fluxul de lucru de securitate.
Procedurile de securitate sunt instrucțiuni detaliate și cele mai bune practici care sprijină și operaționalizează principiile și cerințele prezentate în politica de securitate corporativă.
Standardele sunt cerințe tehnice și configurații specifice pe care organizațiile trebuie să le respecte pentru a menține un nivel consistent de securitate în sistemele, rețelele și aplicațiile lor. Standardele de securitate stabilesc limita la stânga și la dreapta unui proces de securitate, în timp ce procedurile de securitate definesc ce trebuie făcut în cadrul procesului respectiv.
Evaluarea și managementul riscurilor reprezintă procese sistematice utilizate de organizații pentru a identifica, evalua, prioritiza și atenua riscurile care ar putea dăuna activelor, operațiunilor sau reputației organizației. Evaluarea și managementul riscurilor se reflectă obligatoriu într-un standard de securitate.
Documentația de reglementare și conformitate este, de asemenea, considerată una dintre cele mai importante proceduri de securitate și se referă la documentația formală și înregistrările pe care organizațiile le păstrează pentru a demonstra respectarea legilor, reglementărilor, standardelor din industrie și politicilor interne aplicabile. Acest tip de docunetație poate fi acoperit de Codul de Etică.
Jurnalele de incidente și evenimente de securitate sunt înregistrări care captează informații detaliate despre evenimente, incidente și activități legate de securitate din mediul de afaceri al unei organizații. De obicei, un incident de securitate este gestionat printr-o instrucțiune privind fluxul de lucru de securitate.
Planurile de Disaster Recovery (DR) și Business Continuity (BC) sunt cadre structurate și strategii pe care organizațiile le dezvoltă pentru a asigura rezistența și disponibilitatea operațiunilor de afaceri critice și a sistemelor IT în cazul unor întreruperi neașteptate, dezastre sau urgențe. Tot din perspectiva securității, (DR) și (BC) trebuie să conțină proceduri de securitate adecvate pentru a reglementa operațiunile funcției de securitate în timpul unui eveniment negativ.
Arhitectura de securitate și documentația de proiectare se referă la planurile, specificațiile și planurile formalizate care subliniază abordarea organizației pentru proiectarea și implementarea controalelor de securitate, garanțiilor și infrastructurii în mediul său IT.
Documentația tehnică se referă la documentația formală, ghidurile, manualele și specificațiile legate de instrumentele, soluțiile și tehnologiile de securitate implementate în mediul de afaceri al unei organizații. Adesea, operarea sistemelor tehnice de securitate se bazează pe instrucțiuni de flux de lucru de securitate (de exemplu, fluxul de tratament al alarmelor).
Contractele comerciale de securitate se referă la acorduri obligatorii din punct de vedere juridic între organizații și furnizorii, furnizorii de servicii sau partenerii lor de afaceri care descriu termenii, condițiile, responsabilitățile și obligațiile legate de cerințele de securitate, controale și conformitate. Acest tip de document oficial poate conține ca anexe proceduri de securitate și instrucțiuni de flux de lucru de securitate.
Fișele de post subliniază rolurile, responsabilitățile, calificările și abilitățile necesare pentru diferite poziții în cadrul echipei de securitate a unei organizații. Uneori există și abordări care optează pentru introducerea instrucțiunilor fluxurilor de lucru legate de fiecare post, în fișele de post.